Ursulețul de pluș viu

Am mai avut eu o perioadă a mea de bunăstare și excelență, mai ales din punct de vedere al sportului: bicicletă, alergat, sală continuu, dietă etc. Iar în aceeași perioadă, începusem să merg pe munte un pic mai des.

Iar într-o zi am atacat Valea lui Stan (vă scriu despre valea asta mâine) din jud. Argeș. Acum, cei ce ați mers pe munte destul de des, probabil ați auzit de Valea lui Stan, iar cei ce nu, este un traseu destul de amenajat.

Un grup de 7 nebuni (3 băieți, 4 fete) ne-am adunat de la Curtea de Argeș să mergem pe munte, să ne mai descrețim frunțile după atâta muncă anevoioasă ce o făcusem. Nici concediu sau libere nu mai avuseserăm nici unul din noi de ceva vreme, deci a picat mănusă.

Am început în forță urcarea și escaladarea, mergând agale pe popasul bine marcat până când unui aparținător al grupului i s-a desfăcut un șiret de la gheată pe o stâncă. Din fericire pentru el, stânca permitea să te închei acolo, deci a și purces în acest fel. Nah, știm cu toții că siguranța e cea mai importantă, ori un gât rupt nu prea dă bine pe hârtie.

Din liniștea pădurii și a muntelui, se aude așa pe fundal, înfundat:

Mor, mor, mor…

Inițial am crezut că ni se pare, auzim sunete de frica pit-stop-ului făcut de urgență, dar ne-a fost confirmat mormăitul cu încă o serie, și încă o serie. Până când un alt aparținător a observat sub stâncă un pui de urs, rănit.

Reacția a fost de neprețuit:

Ăăă, să știi că sub tine e un ursuleț…

Am zis la iepure „Puturosule” și până în vârful muntelui nu ne-am oprit. Păi dacă venea mama ursulețului, bucăți și șofile ne făcea pe toți de nu mai rămânea nimic de noi nici de dat la știri.

La retur, intrarea pe traseu era oprită și baricadată de niște jandarmi ce au fost alarmați și de alți trecători că acolo este puiul de urs. Bineînțeles că și noi am reclamat, dar ni s-a spus să stăm liniștiți pentru că salvamontiștii și vânătorii sunt în pădure să vadă care e treaba. Și numai bine, a doua zi a apărut la știri că un pui de urs a fost găsit în pădure în Argeș și era aproape mort, noroc cu salvamontiștii.

(Sursă foto: Freepik)


Lăsați un comentariu