Pentru ca pălăriile ălea făcute data trecută să se sprijine pe ceva, am făcut tulpina ce include și electronica într-o postare trecută. Așadar, pornim de la poza de mai jos:

Asta e partea electronică ce a rezultat după ce am scos LED-urile, le-am testat, cositorit și retestat la final pentru a confirma sensul de alimentare și evitarea unui scurtcircuit. Problema e că nu putem lăsa așa ceva sub pălăriile ălea frumoase; ne-am chinuit să facem forme frumoase, cu textura cât de cât naturală rezultată din forma siliconului.
Partea bună e că aici e mult mai ușor de făcut tulpina deoarece există un șablon ce trebuie învelit, iar tulpina este un cilindru (cât de cât pentru că lucrăm cu folie stretch, nu într-un tub.)
Cum se face?
Foliile stretch pe care le-ați folosit data trecută (și pe care sper că nu le-ați aruncat deoarece ele pot fi refolosite. În caz contrar, faceți altele) le veți folosi acum ca suport de „turnare” a siliconului amestecat cu colorant în aceeași formă ca la pălării. Ce veți face diferit față de execuția pălăriilor este metoda de aliniere în folia stretch.
Data trecută (la pălării vorbesc) am plecat cu dirijarea siliconului din centru către extremități pentru a face un disc. Acum vom pune electronica rezultată în mijlocul foliei stretch, peste ea punem un bulb de silicon cât buricul degetului mic de la mână și îndoim folia stretch peste tulpină, în două. Dirijăm siliconul către capete, o dată până sub LED-ul ciupercii și încă o dată până în proximitatea cablurilor.
ATENȚIE! Încercați pe cât posibil să nu acoperiți cablurile, deoarece vor mai fi alți pași ce includ manevrarea lor și cositorirea lor. Totodată, nu acoperiți LED-ul cu silicon.
Se lasă la uscat exact ca pălăriile, următorul pas fiind cel de îmbinare al lor. Procedeul de îmbinare este la fel de migălos, dar aici vedeți produsul finit și vă veți bucura de ciuperci în adevăratul sens al cuvântului.