Tencuire finală dormitor

Evident că am ajuns și în punctul în care a trebuit să tencuiesc ce înseamnă cele 2 camere rămase, că doar nu lăsam așa, nu? Nu mă fac de râs.

O oarecare problemă a fost cum să fac tencuiala. Dar am împărțit-o repede în 2 bucăți, cât ai zice pește:

În dormitor am preferat gletul, din motivele expuse pe blog. Pe același principiu ca și la celelalte camere, am preferat finețea de pe pereți rezultată din glet.

Mi-am preparat gletul CT126 și l-am dat pe perete. Data trecută mi-a dat doar meseriașul cu glet pe pereți, pentru ca eu să prind cumva și mișcarea, dar să am și o calitate mai bună a peretului.

De data asta, am lucrat cot la cot (sau gletieră lângă gletieră). Eu am întins 2 pereți de glet, el a întins 2 pereți de glet. Ăsta grosier a tras foarte repede, n-am ce îi reproșa, se vede că l-am dat vara. Dacă dimineața am dat gletul grosier, la amiază am și venit cu cel de finisaj.

M-a învățat încă o șmecherie meseriașul când „dădeam glet”. La momentul aplicării gletului grosier, nu prea există șanse să nu lași „muci” pe pereți. Și când zic muci, nu mă refer că îi suflați pe pereți, nebunilor…

Mucii ăștia sunt așa numiți de zugravi și de fapt reprezintă materialul din gletieră ce iese pe marginea gletierei și rămân mai gros pe perete. De cele mai multe ori, dacă ești atent la trecerile cu gletiera să fie suprapuse, ai putea să n-ai. Dar cum ar zice bătrânii, oameni suntem toți și suntem predispuși la greșeli, orice ar fi.

Cu marginea gletierei aia mică, se râcâie aceste urme de pe pereți înainte de aplicarea gletului de finisaj. Dacă sunteți mai catolici decât Papa, puteți șmirghelui aceste urme, dar nu recomand. deloc acest lucru. Nu zic că nu e eficient. Dar dacă oricum vă vor rămâne găuri în pereți, să zicem, veți umple cu cel de finisaj.

Să nu uităm că în fișa lor tehnică, gletul grosier (CT126) poate fi aplicat într-o grosime de la 2 la 10 mm, cu suprafața finisată mult mai poroasă, pe când cel de finisaj (CT127) poate fi aplicat până la 2 mm grosime. Deci orice gaură (dacă nu e adâncă, adică nu a făcut priză gletul grosier) poate fi astupată cu ușurință de către cel de finisaj.

Ulterior aplicării, am pus mâna pe șmirghel și am șmirgheluit. Data trecută am încercat eu să fiu deștept și să pun mâna pe tehnologie, să șlefuiesc pereții cu un șlefuitor orbital. Mare greșeală… Au rămas în tavan cel puțin niște șanțuri cum nu s-a văzut.

Acum am șmirgheluit la mână. Am obosit seara de abia mă țineam pe picioare, dar măcar au ieșit pereții drepți și pregătiți de lavabilă.

Mai fac o recapitulare scurtă a ceea ce se folosește pentru gletuit:

  • Materiale:
  • Scule:
    • Găleți de amestec, curate. CURATE!
    • Bormașină cu prindere SDS.
    • Malaxor pe SDS.
    • Gletieră fără dinți (eventual, nefolosită la alte tipuri de tencuieli. Adică aia de Duminică).
    • Suport pentru șmirghel. Face minuni la mâini.
    • Bec.

Lăsați un comentariu