Suport de perete pentru cești

Un proiect făcut pe genunchi de mine e cel de suport pentru cești, montat în bucătărie pe perete.

De ce zic că e făcut pe genunchi?

Într-o dimineață m-am trezit la țară (eram în concediu) ca un om normal la cap, la ora 9. Mi-am făcut o cafea, mi-am luat micul dejun și am și scrolat un pic pe internet la momentul ăla, să văd în ce ape ne mai scăldăm pe Facebook / Youtube. Ce să și faci, era tot așa primăvăratec afară, numai bine de a studia internetul.

Și îmi apar mie pe internet toate suporturile de cești. Recunosc că am fost impulsionat cu câteva zile înainte să mă uit la unul, așa că probabil cache-ul telefonului a ținut minte pe unde m-am plimbat și a considerat el benefic să-mi arate în plus.

Cu cafeaua în mână, sorbind din ea, m-a străfulgerat:

Mă, dar eu nu pot face așa ceva?

Și cam de aici a venit proiectul. Aveam ceșcuțele primite de la cineva, numai bine, se potrivea totul la fix.

Materiale necesare:

  • O bucată de scândură mai lată, de 90 mm minim. Groasă de 18 mm, pe o lungime stabilită în funcție de ceșcuțele ce le puneți în perete. Ale mele au cam 60 mm lungime, deci un 600 mm toată scândura e arhisuficient.
  • O bucată de Ø10 mm de lemn (eu am avut de fag) ca suport pentru cești.
  • Adeziv de lemn.
  • Șuruburi mici, pentru prinderea suplimentară a cepurilor.
  • Agățători de perete. 2 la număr.

Cum am zis, se taie pe lungime la cotă, apoi se traseaza potrivit, cum vă place. Vă las aici o schiță de cum am vrut eu să îmi iasă:

Dar vă spun sincer că, la momentul concepției, să zic așa, mi-am făcut un șablon direct de pe internet, cu două hârtii A4 puse peste ecran (din bucăți) și desenat cu creionul pe lumina din spate a display-ului. Atât de „pe genunchi” a fost făcut.

Sfatul meu ar fi să faceți cumva găurile pentru prinderile ceștilor un pic înclinate în jos, iar diblurile să vină cumva înclinate de vârf în sus. Asta va face ceștile să stea acolo, să nu alunece. Credeți-mă, știu ce vorbesc, am spart 3 cești din cauza asta.

Diblurile le-am tăiat la aproximativ 80 mm lungime, iar găurile au fost de 14 mm adâncime. Am șmirgheluit totul și tot din șmirghel am făcut și niște margini rotunde, am dat cu adeziv de lemn și am prins din spate cu șuruburi aceste dibluri.

Culoarea aleasă a fost a nucului, iar capul de bou pirogravat a fost luat de pe Pinterest:

De prins în perete l-am prins cu 2 dibluri de Ø6 mm, trasând după agățătorile montate de mine. Am pus efectiv șurubul pe agățătoare și am împins șurubul cu tot cu suport un pic în perete cât să marchez locul. Et voilà!


Lăsați un comentariu