Cred că nu am mai apucat să zic pe aici, așa că s-ar putea să mă laud în premieră cu asta: am 2 pisici. La apartament asta, două pisici care se comportă ca niște căței.
Vorbesc serios, nu cred că mi-a fost dat să văd așa pisici cuminți, se comportă exact ca niște câini: răspund la orice comunicare, cer atenție, merg după mine prin casă ca mânzul după iapă, nu sunt bătăioase sau rele, să muște sau mai știu eu ce. Sunt total diferit față de ce auzi pe la alte persoane posesoare de patrupede de genul.
Dar, ca orice stăpân de animale patrupede, am o problemă existențială în fiecare zi în casă: părul. Bine, la pisici mai sunt și unghiile, dar dacă v-aș arăta cum stau la tăiat de unghii, zici că-s la salon…
Revenind la păr, îl am și-n fund. Și nu îmi aparține, știu că e de la animale. Peste tot pe unde mă uit e păr. Iar dacă veți asculta și la alte persoane, veți auzi aceleași observații: animalele de companie lasă mult păr.
Într-o zi am citit la Mihai pe blog un articol ce mi-a schimbat efectiv viața. A scris despre un obiect care intră în seria aia de minuni inventate de om (cum ar fi AC-ul).
Este vorba despre o perie special dedicată pentru periajul animalelor, anume, FURminator. Din engleză vine denumirea, “distrugătorul de blană”, doar că nu e așa.
Mare parte din părul animalelor de companie (câini sau pisici în cazul de față) se află sub blana principală. Da, știu, sună foarte ciudat când o zic dar nu părul de deasupra este problema, ci substratul. Și acolo se acumulează ca o pătură.
Ei bine, această sculă minunată de fapt asta face: părul de la suprafață îl piaptănă frumos, pe când părul de sub îl adună. Și pentru ușurința folosirii lui are și un buton la-ndemână pentru eliminarea părului adunat.
Încă o chestie super la el sunt mărginile rotunjite. Asta dirijează pieptănul ăsta special pe spatele animalului fără să îl zgârie și nici nu lasă ca dinții să intre în pielea lui. Asta face periatul câtuși de cât plăcut și zic „câtuși de cât” pentru că nu ai sanse să periezi un animal mai mult de 10 minute. La unele animale, 10 minute sună mult.
Dar după 10 minute, asta iese:
Vă spun sincer că am avut un șoc când am văzut într-adevăr cât păr poate ieși dintr-un animal. Hai două, că am periat 2 animale, dar am mai scos o pisică! Las-o-n colo de treabă că e exagerat de mult. Iar asta e după ce acum o săptămână am repetat procedura.
Știți care e problema, de fapt? Asta e realitatea, iar periajul ăsta ajută foarte mult și animalul. Când ai 30 de grade în casă, o blană așa deasă nu cred că face bine. Adică eu știu de mine că arunc tricoul de pe mine la 24 de grade, apoi la 30…
Apropo, pieptănul ăsta vine pe mai multe mărimi și în funcție de animal. De ce? Pentru că părul are diferite lungimi pe animal, iar pentru a putea fi periat, lungimea dinților diferă.
Și nu îmi dați soluția cu pisica aia fără păr. Când oi simți pielea aia zbârcită pe picior seara, sar în sus de bucurie ca acidul din Pepsi.