Sănătatea corpului e strâns legată de cea a creierului.

Dacă e un lucru ce-mi place să îl fac la țară este Duminica să stau și să ascult liniștea. Să-mi pun ordine în gânduri cum s-ar zice. Iar azi mi-am dat seama de o chestie cu ocazia asta.

Foarte mult timp v-am vorbit aici despre sănătatea noastră din punct de vedere în special al trupului: nu vă mențineți grași, faceți mișcare, mâncați sănătoși etc.

Nici o clipă nu am pomenit de sănătatea creierului sau cum să încerci să rămâi întreg la cap în lumea asta de ne tot pune capac și ne învrăjbește unul pe celălalt.

Un trend, dacă îl pot numi așa, e obsesia tuturor de a avea dreptate. Și din chestia asta nu vă dați seama cât de stresați suntem. Dorința de a avea dreptate e aceeași cu dorința de a ne afirma si vrem să arătăm tuturor că putem.

O altă chestie pe care am văzut-o, cel puțin pe pielea mea în special, e nevoia de a tine lucrurile sub control. Eu sunt omul care am vorbit că sunt atent la calorii, fac mișcare dimineața, merg și la muncă, sunt atent la ce mănânc. Dar toate astea generează și ele stres.

N-ai făcut nimic dacă tu ești continuu concentrat să respecți niște reguli. Să dau exemplu cu mâncatul sănătos. Nu e un capăt de lume dacă ai poftă de ceva dulce preparat industrial, cum ar fi: ciocolata, tort, biscuiți și altele, cât timp nu se face exces.

Sigur că e mai ok să mănânci fructe, dar dacă tu azi ai poftă de o înghețată din Centrul Vechi, ia-ți partenerul și mergi și cumpără două. Nici nu se compară senzația aia de plimbare pe centrul vechi, vara, cu un susur de aer călduț și cu o înghețată.

Încercați să nu mai aveți o exactitate la tot: copil la școală să fie de 10 pe linie. Nici noi n-am fost, i-am mai trântit câte un 4 p-ici pe colo.

Nu mai zic că copilașii din ziua de azi muncesc mai mult ca părinții. Și nu e de judecat pentru că orice părinte vrea ce-i mai bun pentru copilul lor, dar știu cazuri de copii ce la ora 7 sunt plecați din casă și revin la 21. Și nu pentru că au fost prin parc, nu.

Trebuie să ne luăm timp să mai și stăm pe loc. Să ascultăm liniștea, ploaia, să ne uitam la orice în afara telefonului (deși articolul ăsta sigur de pe un telefon îl citiți), să ne deconectăm un pic de la viteza cu care se mișcă lumea. E bine să și “citim” lumea.


Lăsați un comentariu