Placarea și armarea dormitorului

N-o să vă plictisesc prea mult azi, cert e că în ordinea venirii pe pământ, am ajuns la placarea și armarea camerei cu polistiren după toate lucrările efectuate în prealabil.

Procedura este similară ca dincolo, dar cu mici observații în execuție:

Prima chestie este că am avut pereții drepți. Nu știu cum naiba s-au nimerit să fie drepți, să n-am diverse dâmburi să mă arunce, dar am putut placa pereții foarte ușor pe metoda „pieptăn” (tocmai am căutat pe internet să văd care e forma corectă și nu e „pieptene”).

Încadrare extraordinară la polistiren pe perete, am rămas cu 2 bucățele. Am lucrat în 2 fronturi alături de meseriaș: am plecat amandoi pe placat pereții cu geamurile și ușa (2 la număr) și apoi ne-am separat: el a făcut glafurile, eu am mers cu placatul în continuare și cu găuritul și prinsul de dibluri în perete.

Ulterior, am lăsat totul deschis să se aerisească bine, preț de 3h, după care am continuat cu armarea pereților. Din nou, vă zic ca la copiii mei, e mai bine dacă puteți lăsa adezivul ce prinde polistirenul la uscat 24h. E mult mai ok. Eu a trebuit să mă mișc mai repede, motiv pentru care am ales calea asta.

Armarea am făcut-o ca înainte, măsurând efectiv plasa pe perete, am tăiat-o la cote apoi am prins-o pe perete cu adeziv. Cu mare atenție revin și vă zic: petreceți bucățile între ele câte 10 cm și lăsați și pe tavan alți 10 cm. Astfel asigurați rigiditate structurii rezultate.

Ceea ce nu cred că am spus data trecută o spun acum: se întâmplă să vă apucați de tăiat la plasa de fibră și să rămâneți cu un crâmpei să zic de 1 metru în mână, rest din rolă. Nu faceți „au”, se poate petrece cu altă bucată pe același principiu: 10 cm. Dacă aveți să-l folosiți în altă parte (exemplu: glafuri), ok, dacă nu, aia e. Îl petreceți și-l folosiți.

La tavan, musai 2 persoane. Merge și într-una, dar puneți câte un crâmpei de 1 metru petrecut și vă chinuiți degeaba. În 2 persoane îi dați de la cap la cap măsură (pe podea, nu vă zbateți să măsurați pe la tavan) și îl prindeți sus. Același principiu: petreceți peste ce ați lăsat de pe pereții laterali (o veți face doar pe tavan) și între ele câte 10 cm.

După asta, lăsați la uscat cât se cuvine. În 24h la mine a fost uscat, dar era deja cald afară. Comparativ cu 72h în iarnă.

Scurtă recapitulare a materialelor:
Scule:
  • Găleți (de apă, de material).
  • Malaxor.
  • Mistrie.
  • Gletieră (cu dinți).
  • Cutter.
  • Foarfecă de tablă (pentru rapiditate la colțare).
  • Bormașină cu percuție & burghiu adecvat diblului.

N-am poză din timpul execuției. Pun de la execuția anterioară . Cum s-ar zice în filmele americane:

It’s all happened so fast, I can barely remember anything.


Lăsați un comentariu