Bai fraților, hai că ieri am condus un pic și am văzut destui șoferi opriți pe marginea drumului pentru <hâc> mucenici domne… Au servit și ei vreo 40 de mucenici și s-au amețit, un pic.
Ori, trecând peste asta, m-am gândit să vă întreb că ieri totuși s-au servit mâncărurile astea tradiționale românești. Deci:
- Mucenici muntenești? Ăia tip ciorbă mă refer.
- Mucenici moldovenești?
Eu, fiind din Argeș, am crescut cu mucenicii ăia tip ciorbă. La noi, pe vremurile acelea, se făceau cu covrigi sărați, din piață. Erau buni. Acum am văzut că au apărut pastele ăstea și parcă sunt mai buni ca atunci. Dar tot preferații mei sunt.
Pe cei moldovenești i-am descoperit când am ajuns la București, la facultate. Am rămas uimit să aflu că mai există și alt tip, turtă d-aia. Bineînțeles că am cumpărat pe loc, dar nu am fost uimit de gustul lor.
Ei bine, și-a dat doctoratul soția în a-i face acasă și vreau să spun că au ieșit o minunăție. Aștept în comentarii de la voi ce preferați!