Mișcarea poate fi făcută și în casă

Mă uit în jur și văd foarte multă lume care nu face nici un pic de mișcare. Cel mai trist însă e că nici nu își dau seama că ei nu fac asta.

Marea majoritate a lumii am văzut că au ca etalon de mișcare “un mers până la Mega Image la colț să ia de mâncare.” Iar asta e trist pentru că nu implică mișcare.

Vedeți voi, cu toate că am evoluat la nivelul la care suntem și corpul nostru are capacitatea de a se adapta și la statul degeaba, totuși el a fost conceput încă din naștere să se miște. Gândiți-vă că în burta mamelor noastre încă de la 6 luni ne mișcăm de zici că facem o sârbă, nu alta.

Ceea ce nu vă dați seama e că puteți, acasă fiind, să faceți mișcarea necesară. În funcție de ce puteți face, se poate face yoga, simple întinderi sau exerciții pentru masă musculară.

La exemplul cu exercițiile pentru masă musculară deja primesc mereu contraargumentul suprem de fiecare dată:

Dar eu nici măcar o floare nu sunt în stare să fac.

Concluzia de fapt e tristă: atât pot mușchii tăi să facă. Și dacă ai insista să faci flotări, o flotare trebuie să fie țelul de atins. De acolo, extrapolăm: 2 flotări, 5, 10 și tot așa.

Nu se fac pași mari instant, ci totul se face cu pași foarte mărunți. Cea mai mare piedică și cel mai mare pas de fapt ar fi să încercăm să facem nenorocita aia de flotare!

Alte tipuri de exerciții?

  • Genoflexiuni: ajută enorm la tot ce ține de mușchii picioarelor și la echilibrul corpului.
  • Ridicări de mâini în laterală, pentru umeri deoarece toată puterea din mâini cumva acolo stă.
  • Abdomene, pentru o legătură puternică între partea de sus și cea de jos a corpului. Toată mișcarea din corp se întâmplă de la abdomen.
  • Vestitele flotări, despre care am vorbit.
  • Întindere (stretching). Orice fel de întindere ajută.
  • Paralele: da, da, cele pe care le fac cei de la gimnastică, dar între două scaune.

Iar toate exercițiile pot fi variate. Flotări în diverse planuri, dacă vă simțiți în forță, luați niște sticle în brațe.

Nu trebuie să mergi neapărat la sală să făcu mișcare. Dar sala ajută și ea: dacă știi că nu ești disciplinat, dar totuși zgârcit, când dai banul la sală, te duci pentru a nu îi pierde. Tot un câștig este.

Dacă ai unde și e posibil pentru tine, mersul pe jos face minuni. Mișcarea nu înseamnă doar alergat și maraton. Și mersul pe jos pur și simplu e un lucru extraordinar. Înconjurarea lacului din Herăstrău aduce aproape 10.000 de pași.

Mai zic una și mă duc: dacă ai peste 100 de Kg, nu te apuca să alergi. Orice șoc în genunchii tăi la greutatea aia din alergat e ca un ciocan. Nenorocește tot ce înseamnă articulație.

(sursa foto: Freepik)


Lăsați un comentariu