Mâncare gustoasă sau mâncare sănătoasă?

De la un timp de vreme, am încercat să îmi schimb stilul de viață. Asta implică mai mult sport, o mâncare mai sănătoasă și să elimin cât mai mulți factori stresanți din viața mea.

Trebuie să recunosc că nu mereu reușesc și nu cred că o să fiu “obsedat” de chestia asta. De ce am pus în ghilimele? Pentru că îmi doresc, dar nu mereu îmi iese. Ceea ce nu e în neregulă, însă pe termen lung, trebuie disciplină.

Mă uit în jurul meu și văd că, datorită cantității imense de informații de care dispunem, nu mai avem timp niciun pic să ne gândim la noi înșine. Totul luăm pe fugă, totul facem pe fugă, ne trezim pe fugă și ne culcăm tot pe fugă.

Este același lucru și cu gătitul. În general, mă uit că multe persoane apelează, datorită timpului “prețios” pe care nu doresc să îl piardă, la fast-food. Să ne înțelegem, nu doar că eram și eu adeptul acestui lucru, dar eram genul de om care beam 3-4 Red Bull pe zi. Asta poate lângă 2L de Coca Cola, să aibă cădere.

Am auzit de nenumărate ori scuze precum: “Nu am timp să gătesc!” sau “Nu mă pricep la gătit, gătitul este o artă” și altele de genul. Arta e în expoziții, nu în bucătărie. De mâncat, toți trebuie să mâncăm și fiecare poate alege ce vrea să mănânce și ce nu.

Așa că azi, am decis să împart cu voi o rețetă pe care am încercat-o personal și pot spune că e delicioasă, chiar dacă după ingrediente nu pare. Aportul caloric pentru o astfel de masă (și da, zic masă pentru că nu e o simplă gustare, e o masă) este de 200 kcal pe porție, cu un număr foarte mare de proteine inclus.

Prima oară când am auzit de rețeta asta, am auzit în vremea pandemiei la un vecin de-al meu de la bloc. După ce am încercat-o, pe fugă, mereu reprezintă o alternativă gustoasă și sănătoasă.

Ingrediente:
  • O lipie integrală (de obicei, le folosesc pe cele de la LIDL, iar înainte foloseam lipie albă, de curând merg pe lipie integrală);
  • O cremă de brânză light, tartinabilă (tot de la LIDL gășiți);
  • Somon afumat cât să umplem lipia;
  • Niște foi de salată verde;
  • Roșie (tăiată rondele);
  • Pentru extra savoare, puteți folosi și o salată de icre, însă se poate și fără.

Durata de preparare este de aproximativ 5 minute. Totul se pune în lipie, în ordinea numerelor de pe tricou:

  • Se întinde crema de brânză pe lipie;
  • Se distribuie uniform somonul pe lipie;
  • La fel se face și cu roșia tăiată și cu salata;

Et voila! Rapid și eficient, nici nu durează cine știe ce și te-ai săturat instant.

(sursa foto: freepik.com)


Lăsați un comentariu