Informații despre o vacanță în Grecia

Ca tot omul, m-a găsit și pe mine un concediu mult așteptat, că parcă așteptăm după el deja de prea mult timp. Și anul ăsta o să am un circuit un pic mai acătării, dar am pornit cu Grecia întâi.

Am să vă las câteva informații aici ce sper să vă ajute, indiferent de când aveți programată excursia:

  • După cum bine știți, podul ce face legătura dintre România și Bulgaria, podul Prieteniei numit, a intrat în reparații capitale. Autoritățile prevăd o durată de 2 ani pe partea bulgară, eu văd 5 ani. Dar mă pot înșela (și sper).

Am plecat din creierii nopții, îndrumat fiind și de alte persoane să ajung până în ora 5 la vama Ruse – Giurgiu. Am stat 30 de minute cu tot cu verificări acte. Tot cam atât se stătea și în mod normal.

  • Ca variantă de backup luasem ce a zis și Mihai acum ceva vreme, anume să ies pe la Calafat. Iar de verificat am verificat online pe politiadefrontiera.ro. Am văzut că arăta 20 de minute, am riscat. N-am greșit.
  • Internet SEE funcționează fără probleme. Chiar în 5G. Recomand, eu am mers cu Waze tot drumul, iar aplicația acum anunță și când apar reduceri de viteze, să nu dai ca berbecul în radarul bulgăresc.
  • Destinația e Corfu, deci ieșirea e pe la Kulata. Am mers juma’ de drum pe DN-ul lor, iar jumătate pe autostradă. Apropo, nici nu vă Imaginați ce bune sunt autostrăzile la fratii bulgari.
  • La Kulata, la ora 12 am trecut ca în brânză. 3 minute mi-a luat, nici nu am știut ce s-a întâmplat cu mine. În schimb pe retur era măcel, coada avea vreo 5 kilometrii.
  • Pe autostrăzile grecești trebuie să plătești cam la fiecare 40 de km. În total m-a dus vreo 18 euro să ajung în Igoumenitsa, de unde se ia ferry boat-ul.

Traseul a durat undeva la 13h cu tot cu controale și opriri pentru pauze & alimentat. O să calculez și un cost al combustibilului, chiar sunt curios să văd hardughia de 2.5t cât mănâncă.


Lăsați un comentariu