Faianță și gresie: alegeri

Ținând cont de înălțimea mobilierului standard (900 mm de la sol), dar și a corpurilor suspendate ce le voi prinde în perete, am ales să punem faianță între aceste două rânduri de mobilă, iar faianța aleasă trebuia să fie ceva unic pentru noi.

Cum să vă explic eu situația cu faianța și cu gresia: ele dau tonul. Cum la camerele principale parchetul laminat poate fi WOW sau ĂU, astfel încât se vede camera de la distanță dacă e frumoasă, cum la mașină jantele îi dau strălucire, așa și aici, gresia și faianța trebuie să emane exact ceea ce îți dorești de la bucătărie.

Totodată, după ce alegi faianța și gresia te gândești la culorile mobilei și a altor elemente prezente în bucătărie. Bine, dacă ești un om calculat și ai puterea de a-ți imagina camera dinainte, știi cam cum ar trebui să arate produsul final. Dar în cazul în care nu știi, noi când am cumpărat apartamentul la București, acesta a venit cu gresie, faianță și parchet puse de către dezvoltatorul imobiliar.

De asta, alegerile nu au fost ușoare, iar pe pereți am ales să avem un model foarte frumos cu tematică rustică. Pe jos am ales o gresie ce imită foarte bine parchetul laminat, culoarea lemnului și îmbinările acestuia.

Montajul a fost destul de simplu: Ceresit CM11 (pentru schimbări de temperatură accentuată deoarece nu locuim acolo), distanțieri în formă de cruce de 2 mm pentru faianță și pentru gresie, iar chitul de rosturi a fost în culoarea celor alese: maro pentru gresie și alb pentru pereți.

Bine, ca să fiu sincer cu voi, am crezut că faianța va arăta bine cu chit de rost maro, la fel ca cel de la gresie și că va face plăcile să iasă în evidență și să fie într-un contrast puternic. Nu, nu a fost, luați chitul care trebuie să nu munciți de două ori.

Plăcile de gresie am ales să le punem cu lungimea lor pe lungimea camerei. În general se recomandă invers, dar am fi avut o pierdere mult prea mare la plăcile de gresie, motiv pentru care am ales această variantă, mult mai eficientă. Iar rezultatul e mai frumos așa.

Practic, de aici am mai rămas într-o lavabilă pe pereți, dată cu Savana pe bază de Teflon pentru a rezista eroic la schimbările de temperatură și fluctuațiile de umiditate rezultate în urma gătirii, iar bucătăria era gata de folosit. Mă rog, fără mobilă, masă, sobă și scaune, dar e la un stadiu în care am putea băga vechile lucruri și să ne bucurăm de ea. Evident că n-am făcut asta…

(sursa foto: Dedeman)


Lăsați un comentariu