Dulce cu proteine – budincă

Un lucru îl știu sigur: de cele mai multe ori, oricât aș fi eu de pornit pe treaba cu sănătatea și contra zahărului, urlă pofta-n mine de ceva dulce de zici că nu e adevărat. Oricum aș face-o, carbohidrații fac parte din viața noastră și nu putem fugi de ei. Uite, acum când scriu am o poftă nestăvilită de baghetă d-aia cu usturoi coaptă la Mega Image. Ce să mai că am adidași uzi de la cum bălesc…

Așa se face că mai scap ca vițica-n lucernă de cele mai multe ori la dulce. Și, da, știu că voi auzi pe aici, așa cum am auzit și face2face sintagma:

Dar, mănâncă, dragă, un fruct, că nu are atât zahăr!

Aveți dreptate și nu. În timp ce un fruct are zahăr mai puțin față de un produs preparat dulce (și asta doar pentru că are mai multe fibre și apă de fapt în componența lui), zahărul (sau zaharurile) tot zahăr este. Că îl iei din fructe, prăjituri, pâine (citiți eticheta pâinii Toast și o să îmi mulțumiți mai târziu), tot zahăr este și corpul tot așa îl procesează.

Dar capul nu. Capul știe că dacă am mâncat o prăjitură, e greșit pentru că nu trebuia să bag atât zahăr. Și mă apucă vinovăția. Doar că am găsit metode prin care să păcălesc cumva creierul, având totuși și un gust dulce.

Una am scris-o acum ceva vreme și nu a rămas nimic pe masă, asta fără a mă simți prost. Alta e ce a făcut-o soția în weekend, anume, budincă proteică.

Ingrediente:
  • 5 gălbenușuri de ou;
  • 1 litru de lapte;
  • 2 linguri de cacao;
  • 5 linguri de făină;
  • 1 esență de rom de la Dr. Oetker;
  • 3 upe de proteină cu aromă. Aroma poate fi după preferință, dar am zis că dacă tot o facem, să fie de ciocolată (și asta aveam în casă).

Mod de preparare? Se pun toate într-o oală, se amestecă până ce se omogenizează, se pune la fiert și se amestecă în timp ce fierbe până ce se îngroasă budinca, se oprește focul și se transferă la boluri. După ce se răcește (la temperatura din frigider), se pot servi fără probleme.

Atât de simplu și eficient ai făcut 6 boluri mici a câte 200g de budincă, foarte gustoase. Totodată, pot fi ornate cu căpșuni deasupra sau cu fructe de pădure, cum vă lasă inima și sufletul! Cert e că aveți un gust dulce, iar nutritiv, nici nu se compară cu ce e în comerț!

(sursă foto: Freepik)


Lăsați un comentariu