Oameni buni, vin și eu cu o întrebare la voi, să mă dumiresc și eu de o chestie că acuș vine sezonul de cules diverse și nu știm încotro să o apucăm:
Și la voi se coc fructele în pom mult mai repede din pricina căldurii?
Nu de alta, dar eu săptămâna trecută am mâncat struguri copți. Să zicem cu indulgență că nu sunt la potențialul lor maxim, deși dacă stau bine să mă gândesc, nu au fost deloc acri.
De altfel, am găsit și mere / pere coapte de-a binelea prin pomi. Tot așa, am mâncat și din ălea că n-aveam rușine, tocmai la mine în curte? Ar fi culmea.
Altceva voiam să zic: de obicei toate fructele ăstea se coceau cumva de la jumătatea lui septembrie încolo. Adică eu aveam fructe din propria recoltă abia săptămâna viitoare. Dar am mâncat în august din propria-mi ogradă și aș putea să dau vina doar pe căldura asta (de care se pare că o să scăpăm ușor ușor).
Mai am o chestie, dar asta e datorată secetei: am prunele încă în copaci, nu vor să cadă nici bătute, la propriu. Dar dacă reușești să le rupi din pom, sunt foarte coapte. Mai degrabă deja încep să se stafizească în pom. Pățiți și voi asta?
Pe de-o parte, sunt bucuros că e recoltă. Nu că mă laud eu că am recoltă, am văzut pe la marea majoritate a oamenilor că nu duc lipsă. Dar pe partea cealaltă, mi se pare incredibil de ciudat că am mâncat pe săturate fructe la sfârșit de august din proprii mei pomi.
Da, știu, știu: „Dar când te duci la Mega Image în toiul lui Decembrie să îți iei mere din Polonia, cum mai e?” Mai e cum mai e, că știu de unde le iau: de la Mega Image. Ăștia le aduc din depozite unde sunt tratate pentru a fi puse cât mai bine la păstrare. Nu cazul ăsta (sau ăla cu roșii de plastic) face subiectul discuției.
Deci, păreri? Și voi v-ați trezit că trebuie să vă culegeți roadele muncii mult mai devreme decât ați anticipat?
(sursă foto: Freepik)